03.03.2018 – 140 години свободна България!

140 години свободна България!

    По традиция в ОУ „Евлоги Георгиев“, град Дупница, се проведе тържество, посветено на Националния празник на Република България – 3 март.

Учениците от ІІІ, V и VI клас с вълнение и страст, с песни, стихове и разкази ни върнаха към тежките, но пълни с героизъм години на българския народ, към подвига на знайни и незнайни борци за свобода. Техният ентусиазъм обхвана и публиката в залата, която заедно с водещите пя с вълнение и почит към мъчениците и героите от вековете на османско робство. Но днес, развявайки българското знаме, учениците  показаха, че сме горди, че сме българи. „България – най-хубавото име…. Парче от рая Господ подари ни!” И трябва да го пазим и помним героите си!

   Директорът на училището и учител по история – госпожа Гиргинова, благодари на всички участници в тържеството, защото показаха, че вече 140 години признателните потомци прекланят глави пред трагизма и саможертвата на своите предци! Защото 140 години Родината ни върви към постигане на една заветна цел – свободна и свята България!