Открити уроци

Открит урок в V а клас

Учениците от V а клас с класен ръководител г-жа Силвия Костадинова проведоха открит урок по случай 24 май- Деня на славянската писменост и българска просвета и култура.

С много вълнение учениците посрещнаха своите гости- г-жа Гиргинова – Директор на училището, г-жа Александрова – ЗДУД  и учители преподаващи от I- VII клас.

Интересна презентация разкри живота и делото на Кирил и Методий. Учениците разказаха за значимостта на създадената писменост от двамата солунски братя.

С букет от стихове и песни децата възхвалиха азбуката и нейните творци.

Изненада за учителския колектив бе специално подготвен плакет, който подариха на любимите си учители. В него те пожелават творчески устрем, много успехи и вдъхновение на своите преподаватели.

Гостите бяха трогнати от жеста и пожелаха всичко най- прекрасно на чудесните деца от V а клас.

На 25.04.2017г. г-жа Караманска изнесе открит урок по БЕЛ в IV а клас на тема „ Думите в речта”. Гости на четвъртокласниците бяха г-жа Маринела Александрова – ст.експерт за обучението в начален етап, г-жа Гиргинова – Директор на училището, г-жа Александрова – ЗДУД, начални учители от училището, както и много други начални учители от Община Дупница.

     В урока бяха включени разнообразни упражнения по български език с прилагане на интерактивни методи и съвременните информационни технологии. Учениците обобщиха и задълбочиха знанията си за частите на речта и техните граматически категории. Те слушаха с интерес и взимаха дейно участие в процеса на работа. Показаха отлични знания по български език, като работиха самостоятелно и в екип.

   Г-жа Караманска приключи урока, като благодари на своите ученици за тяхното старание и постигнати резултати. В края на часа всеки даде самооценка на работата си. Ст.експертът Маринела Александрова и директорът на училището г-жа Гиргинова поздравиха четвъртокласниците за доброто им представяне и им пожелаха успех на предстоящото НВО.

АЗ мога, НИЕ можем

    С това мото учениците от пети клас при ОУ „Евлоги Георгиев“, град Дупница, подготвяха своите проекти по математика на тема „Приложение на десетичните дроби”.

С тази задача учителят им госпожа Румяна Маврова провокира интереса им към математиката, насочи вниманието им към нейната важност в нашето ежедневие и не на последно място – към умението за работа в екип. Този положителен опит беше представен на методическа сбирка на учителите по математика от общините Дупница, Сапарева баня, Бобов дол, Рила, Кочериново и Бобошево на тема „Мотивация на учениците за самостоятелна работа чрез изготвяне на учебни проекти”, проведена на 23.03.2017 г. в ОУ „Евлоги Георгиев”, град Дупница. Отчитайки важността на двата елемента за постигане на високи резултати от учениците, старши експертът по математика в РУО Кюстендил – госпожа Боряна Богданова, насочи вниманието именно към тях – мотивация за учене и самоподготовка.

     По време на открития урок учениците от V в клас показаха чрез разработените от тях презентации и постери своите математически знания, които всеки от нас може да използва в магазина, на бензиностанция, в градината  – с и без калкулатор. Демонстрираха умения за презентиране и работа в екип. Работата на учениците и техния учител предизвика възхищение и бе възнаградена с бурни аплодисменти.

     Госпожа Маврова представи пред колегите си стъпките, необходими да се изготви и реализира един проект, положителните и страни на проектната работа.

     Старши експертът госпожа Богданова изрази своето задоволство от подготовката и чудесното представяне на учениците, благодари за огромния им труд заедно с техния учител, за отговорното им отношение, както и на директора госпожа Гиргинова, на целия екип на училището.

     Присъстващите учители приеха модела за работа по учебни проекти като успешен и

даващ възможност за мотивиране на учениците за учене по математика и постигане на по-високи резултати от обучението.

     Госпожа Гиргинова благодари на старши експертът по математика – госпожа Богданова, за оказаното доверие, на учителите – за тяхното уважение към труда на учениците и учителя. На учениците от  V в клас и на госпожа Маврова благодари за отговорното отношение и интересните задачи.

С голямо вълнение учениците от І б клас с класен ръководител Катя Иванова очакваха своите гости на открития си урок по БЕЛ на 21.02.2017 г. на тема „Звук и буква „Чч“ – „Вълчето“. Урокът бе проведен по План на Комисията за квалификация на педагогическите кадри. Гости на първокласниците бяха г-жа Гиргинова – Директор на училището, г-жа Александрова – ЗДУД, г-жа Карабельова – главен учител в училището, г-жа Димитрова – педагогически съветник и начални учители. В урока бяха включени разнообразни упражнения по БЕЛ с прилагане на съвременните информационни технологии. Урокът премина при изключителен интерес и засилена активност на учениците, които бяха провокирани чрез груповата работа. Състезателният характер на урока допринесе за творческата атмосфера в часа и спонтанната изява на всички ученици от паралелката.
Директорът на училището г-жа Гиргинова поздрави първокласниците за доброто им представяне. В края на часа всеки даде самооценка на работата си.

Открит урок на тема: “ Да си добър е лесно“ III б клас

Учениците от III Б клас при ОУ „Евлоги Георгиев“в навечерието на Коледа проведоха Час на класа на тема: Да си добър е лесно!

dscf3291 dscf3292 dscf3293 dscf3294 dscf3298 dscf3299 dscf3301 dscf3304 dscf3305 dscf3306 dscf3307

На 15.11.2016 г. учениците от V а клас при ОУ “ Евлоги Георгиев“ проведоха открит урок на тема „Аз и другите“. Подкрепени от класния ръководител госпожа Силвия Костадинова и педагогическия съветник госпожа Маргарита Димитрова децата научиха повече за толерантността между хората, за това как трябва да реагират при конфликтни ситуации. В началото учениците решаваха зададени казуси, като показаха, че по никакъв начин не подкрепят агресивни прояви и насилие. Урокът завърши с изготвяне на правила за толерантно поведение на класа, като идеите дадоха самите ученици. 

   Гости на урока бяха госпожа Румяна Гиргинова – директор на ОУ „Евлоги Георгиев“, госпожа Райна Александрова – заместник директор училищна дейност и господин Александър Попов – старши учител по музика.

dscf3121dscf3120dscf3119dscf3118dscf3117dscf3116dscf3115dscf3114dscf3113

Открит урок по математика I б клас – г-жа Д. Николова

учебна 2015/2016г.

На 26.02.2016г. г-жа Д. Николова изнесе открит урок по математика в I б клас на тема „Прибавяне към 7 на числата 4 и 5“.

В часа бяха представени иновационни методи за работа с учениците. Децата показаха, че с лекота работят по групи. Имат отлични умения за устно пресмятане.

Урокът протече във ведра обстановка и децата доказаха, че математиката може да е лесна и интересна.

DSCF2233 DSCF2234 DSCF2236 DSCF2237 DSCF2239 DSCF2240 DSCF2242 DSCF2243

УЧЕНИЦИ ОТ ОУ „ЕВЛОГИ ГЕОРГИЕВ”, ГРАД ДУПНИЦА, ОТБЕЛЯЗАХА 55 ГОДИНИ ОТ ПЪРВИЯ КОСМИЧЕСКИ ПОЛЕТ В ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

ЗА ДА СТАНЕТЕ КРИЛАТИ, НУЖНО Е ЖЕЛАНИЕ ДА СЕ ЛЕТИ

ПРЕЗЕНТАЦИЯ

ЗАДАЧИ ЗА ПРАЗНИКА

    С тази мисъл на Юрий Гагарин учениците от VII клас при ОУ „Евлоги Георгиев”, град Дупница, в навечерието на международния ден на авиацията и космонавтиката, проведоха празник на физиката, под ръководството на учителите си Силвия Костадинова и Райна Александрова. Водещите на празника представиха чрез презентация моменти от живота и дейността на великия космонавт, както и постиженията на българската космонавтика. Знанията си показаха и учениците, участници в проведеното състезание между трите отбора „Космос”, „Ракета” и „Земя”, както и тези, отговорили на въпросите от викторината, насочена към публиката.

Накрая учениците пожелаха бъдещето на нашата планета Земя, на Космоса да следва пътя, огрян от усмивката на нашата Вселена, заснета от телескопа Хъбъл!

11.04

Открит урок във втори„Б“клас

По Коледа стават чудеса
Един по-различен Коледен урок в ОУ „Евлоги Георгиев“

Вълшебен празник е Коледа! Затова и учениците от II „Б“ и VII „Б“ при ОУ „Евлоги Георгиев“ решиха да уловят коледния дух по-рано,за да се задържи магията по-дълго!Още в началото на декември,с помощта на класните си ръководители -г-жа Мариана Сотирова и г-жа Силвия Костадинова,започнаха подготовка си за Часа на класа. Седмокласниците подготвиха Коледен тест и презентация за Коледа и Нова година.Малките ученици от II „Б“клас участваха в конкурс „Да нарисуваме Коледа“ в час по литература и изобразително изкуство.У дома,заедно с мама и татко, изработиха табла,посветени на празниците.Целта на урока беше да изработят коледни картички от втори клас,които заедно с приготвените от седми клас сладкиши да се продадат на Благотворителен базар на 21.12.2015 год.Сумата от продажбата ще се дари на малкия Валери от Дупница.
Провеждането на урока се превърна в истински празник за всички ученици и гости.Изготвената„Гирлянда на добрите дела“достави много емоции и радост. На фона на презентацията, посветена на Коледа и Нова година учениците и от двата класа разказаха за магията на празниците и за свързаните с тях традиции и обичаи. Припомниха си,че в духа на Коледа човек трябва да дава, за да получава,защото вълшебната Коледа прави хората усмихнати и радостни, по-добри и състрадателни. Тя сплотява познати и непознати хора в името на доброто.
Под вещото ръководство и напътствия на по-големите второкласниците изработиха и украсиха коледни картички. Много вълнение предизвика и Коледното дърво на мечтите, върху което всички ученици поставиха своята мечта за следващата година.
Накрая като заслужена награда беше разчупена и питка с късмети от директора на училището- г-жа Р. Гиргинова.Тя пожела на всички Новата 2016 година да влезе в домовете им с надежда, радост и любов,да ги избави от тревогите, да им донесе много здраве и късмет!

DSCF1921 DSCF1922 DSCF1924 DSCF1925 DSCF1926 DSCF1927 DSCF1928 DSCF1929 DSCF1931 DSCF1932 DSCF1933 DSCF1934 DSCF1935 DSCF1936 DSCF1937 DSCF1938 DSCF1939 DSCF1940 DSCF1941 DSCF1942 DSCF1943 DSCF1944 DSCF1945 DSCF1946 DSCF1947 DSCF1948 DSCF1949 DSCF1950 DSCF1951 DSCF1952 DSCF1953 DSCF1954 DSCF1955 DSCF1956 DSCF1957 DSCF1958 DSCF1959 DSCF1960 DSCF1961 DSCF1962 DSCF1963 DSCF1964 DSCF1965 DSCF1966 DSCF1967 DSCF1968 DSCF1969 DSCF1970 DSCF1971 DSCF1972 DSCF1973 DSCF1974 DSCF1975 DSCF1976 DSCF1977 DSCF1978

АЗ И МОЕТО ЛЮБИМО СЕМЕЙСТВО
открит урок с родители -19.11.2015 година- IIб клас

IMG_1272 IMG_1273 IMG_1275 IMG_1278 IMG_1280

Във връзка със Световната седмица на предприемачеството на 19 ноември 2015г. се проведе открит урок в ІV в клас с учител Елена Иванова. Учениците имаха възможност да приложат уменията си за събиране и изваждане на многоцифрени числа в ситуации от реалния живот. Те взимаха решения и извършваха дейности, свързани с пари и започване на собствен бизнес. Влизайки в ролята на счетоводители, четвъртокласниците се запознаха с нови понятия; изчисляваха приходи, разходи и печалба на фирма; изготвяха годишен финансов отчет; сравняваха финансовото състояние на фирми. Учениците успешно изпълняваха задачите благодарение на придобитите в часовете по математика знания и умения.

DSCI0047 DSCI0050 DSCI0052 DSCI0054 DSCI0060 DSCI0067

Открит урок на тема“ Народни будители“ – учениците от VІI“ б “ клас с класен ръководител г-жа С. Костадинова

Урокът е създаден с помощта на  софтуерна система  Envision.

DSCF1637 DSCF1638 DSCF1640 DSCF1641 DSCF1642

Открит урок на тема : Трети март – “ С какво трябва да се гордеем, че сме българи?“

Учениците от VІ“ б “ клас с класен ръководител г-жа С. Костадинова

Този час е посветен на хората, допринесли със своите идеи и саможертва да има днес България !

DSCF0490 DSCF0477 DSCF0478 DSCF0479 DSCF0480 DSCF0481 DSCF0483 DSCF0484 DSCF0485 DSCF0486 DSCF0487 DSCF0488 DSCF0489

Във връзка със Световната седмица на предприемачеството в периода 17-21 ноември 2014 г., учениците от VII б клас с учител г-жа Александрова, проведоха открит урок по физика на тема „Електрична енергия и мощност на електричния ток – решаване на задачи”, в който учениците предложиха свои идеи за пестене на електричен ток, изразиха становище „за” и „против” алтернативните източници на електричен ток, създаване на фирма за отдаване на електроавтомобили под наем, с които  освен икономически ефект, би могло да се постигне и опазване на природните ресурси.

Електрична енергия и мощност

raboten plot 013 raboten plot 005 raboten plot 006 raboten plot 007 raboten plot 008 raboten plot 009 raboten plot 010 raboten plot 011 raboten plot 012

 Ученици от VII б клас изработиха модел на електромотор, както и реклама и покана за презентацията му.

DSC05865DSC05864DSC05863DSC05867

Открит урок на тема „Европейски столици“

Час  на класа – V б клас с кл. ръководител С. Костадинова

100_4486100_4487100_4495100_4489100_4490100_4491100_4492100_4493100_4494100_4496100_4498

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *