Галерия_2016_2017

Регионална пресконференция

Презентация

по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности  (ТВОЯТ ЧАС) – фаза І“         

    ОУ „Евлоги Георгиев”, град Дупница, бе домакин на Регионалната пресконференция по проект „Твоят час”, организирана от РУО – Кюстендил на 25.07.2017 г. Участници в кръглата маса бяха началникът на РУО – Кюстендил – госпожа Радостина Новакова, експерти мониторинг и контрол на дейностите на училищата в РУО, директори на училища от област Кюстендил, учители.

    С „Добре дошли” гостите бяха посрещнати от талантливите и усмихнатите участници от вокална група „Мечта”, работеща по проект „Твоят час” при ОУ „Евлоги Георгиев” с ръководител Силва Крумова. Освен с чудесните си изпълнения, децата поздравиха присъстващите и с думи, които докоснаха сърцата на присъстващите:

    „Тук сте се събрали хора грижовни, добри, хем твърди като скала, хем нежни като полъх на южен вятър, с щедри души, с отзивчиви сърца и творчески дух!”

     След като госпожа Маринела Александрова, старши експерт начално образование в РУО – Кюстендил, откри пресконференцията, госпожа Винка Стоименова, старши експерт за квалификация на педагогическите специалисти, презентира анализ на целите и резултатите от дейностите по проекта за изминалата учебна година. От своя страна директори на училища от областта, както и ръководители на групи по проекта, представиха презентации, разкриващи богатата дейност на клубовете, работещи по проект „Твоят час”, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. Те разказаха за успехите на своите ученици в областта на науката, изкуствата, за множество театрални постановки, за натрупаните умения и положителни емоции, за съвместната дейност с родителите, показаха изработени от децата рисунки, картички, подредени благотворителни базари и още много впечатляващи творби. Това показаха и със своите емоционални изпълнения децата от вокална група „Славейче“ към СУ „Христо Ботев“, гр. Бобов дол, с ръководител Юлия Найденова.

    Всичко това е постигнато под ръководството на учителите. Както каза в своята презентация госпожа Гиргинова, директор на ОУ „Евлоги Георгиев”, използвайки мисъл на Уилям Уорд, „великият учител вдъхновява“, а тук сме се събрали вдъхновители.

    Госпожа Радостина Новакова, началник на РУО – Кюстендил, в своето изказване посочи, че пресконференцията имаше точно това за цел – да бъде популяризирана работата по проекта и да бъдат мотивирани още учители и ученици да се включат в него. Тази пресконференция е поредният елемент от цялостната дейност по „Твоят час”. Въпреки някои трудности, всички благодарение на своята креативност, търпение и толерантност, постигнаха чудесни резултати и показаха, че наистина са вдъхновители.

    Госпожа Радостина Новакова благодари на всички присъстващи за усърдната работа, за отделеното време и в частност на домакините от ОУ „Евлоги Георгиев” в лицето на госпожа Гиргинова. Тя пожела приятна ваканция и нови успехи!                           

От седми до двадесет и първи юни бе организирано лятно училище за бъдещите първокласници.
Заниманията преминаха с много радост и игри.Занимателни задачи, рисуване, оцветяване, апликации,
музика, детски песни, филмчета, спортни игри осмислиха заниманията и ги изпълниха със съдържание.
Децата се запознаха с училищните правила. Намериха нови приятели.
За успешното завършено лятно училище получиха грамоти.

 

 

Здравей отново, мое лято!

Тържествено закриване на учебната 2016/2017 година

в ОУ„Евлоги Георгиев”, гр. Дупница

Ученици, учители и родители с вълнуващо тържество изпратиха седмокласници на 15.06.2017 година.

По традиция празникът започна със срещите от финала за купата на ОУ ”Евлоги Георгиев” по футбол. След оспорвани футболни мачове повече от месец, на финала бяха най-горещи страстите. Размяната на дузпи определи класираните на трето и четвърто място, за да се стигне и до финалният мач, определил победителя.

След като тържествено бе предадено училищното знаме на шестокласници, с  танц на мажоретния състав бе открито тържеството.

Директорът на училището, госпожа Гиргинова, се обърна най-напред към седмокласници, които получиха свидетелства за завършено основно образование – една сериозна крачка в живота им, но както им каза тя, те все още са като глина в ръцете на майстора, от която животът ще оформя различни творения, но да не забравят, че когато красивите керамични съдове са готови, те са крехки и чупливи! Пожела им много успех там, където изберат да учат, и напред в живота, и да си спомнят своите учители, дали им много от своите знания и душевност. Учениците, завършили с отличен успех, получиха грамоти и награди от училището, а до родителите им бяха изпратени благодарствени писма.

От името на завършващите седмокласници ученичката Дара Върбанова  благодари на всеки един от учителите за получените знания и грижите, положени за тях през годините.

Госпожа Гиргинова и господин Симеон Кралев – учител по физическо възпитание и спорт, наградиха с медали финалистите от футболния турнир. Четвърто място зае отборът на VІІ в клас, трето остана за отбора на VІ б клас. Момчетата от VІІ а клас се пребориха за второто място. Купата заслужено получи тимът на VІІ б клас.

Медали имаше и за финалистките от турнира по баскетбол. Златните медали си спечелиха достойно момичетата от седми клас.

С песните на малките ни таланти от ЗИП Музика пожелахме успех на завършващите седмокласници и весела ваканция на всички ученици и учители!

Грамота и много емоции за учениците от ОУ „Евлоги Георгиев“, гр. Дупница, на Националния кръг от ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации

      Три дни продължиха различните задачи от  Националния кръг на ученическото състезание „Защита при бедствия пожари и извънредни ситуации“,  проведен в гр. Бургас от 12 до 14-ти юни 2017 г. За втора поредна година отборът на ОУ „Евлоги Георгиев“ , гр. Дупница, участва в този кръг. Те минаха през различни препятствия, показаха и натрупаха много опит и знания, важни в житейската практика, имаха нови запознанства и щастливи емоции.

      Благодарим на учениците за проявената упоритост, дисциплинираност и отговорност!

Слънчевите момичета на ОУ „Евлоги Георгиев”, град Дупница,

се завърнаха с грамоти и Диплом от Пазарджик

Момичетата от мажоретните състави при ОУ ”Евлоги Георгиев”, град Дупница, за втора поредна година участваха във фестивала на мажоретните състави „Слънчева Бесапара”, проведен в гр. Пазарджик на 09. и 10.06.2017 г. Сред 500-те участнички от цялата страна и нашите момичета грейнаха със своите усмивки и костюми. От най-малките ни третокланички до най-големите ни участнички от шести клас, се представиха чудесно – оригинални съчетания и прекрасно изпълнение. А сред петнадесетте най-чаровни мажоретки на фестивала бе петокласничката Рая Чучукова.                   

              Благодарим на момичетата и тяхната ръководителка Лазарина Илиева за прекрасното представяне и настроението, което създадоха за нас и всички присъстващи. Пожелаваме им нови успехи и едно приятно и щастливо лято!

Вълшебства от рисунките на учениците от ОУ “Евлоги  Георгиев”

 град Дупница

    „След прекрасния концерт на 06. юни, днес може да се насладим на палитрата от цветове и фантазия на учениците ни”. С тези думи госпожа Гиргинова, Директор на ОУ “Евлоги Георгиев“, гр. Дупница, откри изложбата от творби на ученици от I – VII клас, създадени в часовете от задължителна, избираема подготовка и клуб „Артелино”, работещ по проект BG05M20P001-2.004 ”Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час) “. Пред присъстващите ученици, учители, родители и гости тя каза, че малко училища имат щастието да преподава учител – творец, какъвто е господин Георгиев, завършил Националната художествена академия. Гости на откриването бяха господин Асен Евтимов, Старши експерт по изкуства в РУО Кюстендил, Тодор Петков, началник отдел „Култура, образование и младежки дейности“ в община Дупница. Господин Георгиев, чиито ученици са създали по-голямата част от творбите, благодари на всички присъстващи и ги покани да разгледат тази Вселена от детски рисунки.

    Поздрав към малките творци и техните учители отправи и господин Асен Евтимов, Старши експерт по изкуства в РУО Кюстендил, който изрази съжаление, че не е имал възможност да се наслади на празника, но за щастие присъства на изложбата, още повече, че е подредена в изложбена зала в Джамията.

    За приятната атмосфера се погрижиха певците от пети клас с ръководители госпожа Крумова и господин Попов.

    На изявените таланти в различни конкурси и на участниците в клуб „Артелино” госпожа Гиргинова връчи грамоти и сертификати.

     Благодарим на нашите художници и пожелаваме нови върхове в изкуството.

Това е нашият живот” представиха учениците на ОУ „Евлоги Георгиев” град Дупница

Феерия от цветове, усмивки, песни и танци заля гостите на 21-ия благотворителен концерт на ОУ ”Евлоги Георгиев”, град Дупница. Родители, приятели, бивши учители и официални лица аплодираха прекрасните изпълнения и си тръгнаха очаровани, одухотворени, сияeщи от концерта, превърнал се в празник и на града.
«Това е нашият живот» каза Директорът на училището – госпожа Гиргинова – пълен с радост, веселие и щастие, с високи резултати на олимпиади, състезания и конкурси. Това е благодарение на целия екип от учители, които обучават учениците, на децата. Тя благодари и се поклони пред тях и пред родителите, с които ръка за ръка градим успехите. И те са налице. Госпожа Гиргинова връчи грамоти от РУО Кюстендил на първенците в ученическите олимпиади и спортни състезания на общинско и областно ниво, като и на тези, заели призови места на национални кръгове. Тя връчи грамотите от РУО и на учители с високи постижения в професията си.

От името на Училищното настоятелство господин Иво Гърнев връчи традиционните годишни награди на седмокласниците. След труден избор, носител на голямата награда стана Александър Савов, а негови достойни подгласници – Велико Фотев и Инес Иванова. Той отличи и всички ученици с върхови постижения в различни области – наука, изуство и спорт.
След фантастичните изпълнения на децата, госпожа Гиргинова им пожела весела ваканция, здраве и много успехи, а на седмокласниците – да се връщат в нашето училище с гордост, в гнездото, където учиха и се веселиха!

ПРАЗНИК НА ФИЗИКАТА В ОУ „ЕВЛОГИ ГЕОРГИЕВ”, ГРАД ДУПНИЦА

    Тази година празникът на физиката в ОУ „Евлоги Георгиев”, град Дупница, премина под мотото: „Ябълката на Нютон”. Той бе проведен с учениците от VII клас под ръководството на учителите си Силвия Костадинова и Райна Александрова, и бе посветен на обявяването на 2017 г. за година на Исак Нютон. На празника чрез презентация водещите пресъздадоха моменти от живота и дейността на великия учен. Учениците от трите отбора „Антиматерия”, „Изотопи” и „Галактика” се справиха бързо и успешно със задачите в проведеното състезание. За публиката имаше викторина и награди.

   Директорът на училището, госпожа Румяна Гиргинова, с удоволствие и пожелание за нови успехи връчи Грамота на Кристофър Занкин от Съюза на физиците и Фондация «Еврика». Тя е присъдена за участието му с есе в обявения от тях конкурс, посветен на годината на Исак Нютон!

  С мисълта на Нютон „Ако виждах по-далеч от другите, то е защото стоях на раменете на гиганти» учениците си пожелаха много успехи и научни постижения!             

„Аз съм българче” рецитираха в ОУ „Евлоги Георгиев”, гр. Дупница,

на 1-ви юни – международния ден на детето

                 За поредна година и днес, на 1-ви юни точно в 10 ч. сутринта, едновременно ученици, учители, служители в ОУ „Евлоги Георгиев”, гр. Дупница, рецитираха „Аз съм българче“, подкрепяйки инициативата на образователния портал „Академика“ БГ.

                 Госпожа Румяна Гиргинова, директор на училището, най-напред поздрави децата с техния празник. Както тя каза, в този ден е особено важна тази инициатива, защото преди всичко сме българи. За да я има България, трябва да са щастливи и здрави те – децата на България, които са нейното бъдеще! Тя даде думата на Александър Савов, който много емоционално и вдъхновяващо рецитираше ред по ред стихотворението на великия Иван Вазов, а след това всички заедно повтаряха словата, превръщайки този миг в едно незабравимо преживяване.

                Пожелаваме на всички деца и техните семейства щастливо детство и прекрасно бъдеще!

Учениците от ОУ „Евлоги Георгиев“, гр. Дупница, спечелиха първо място на областния кръг от националното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“

      Ден след празника на българската писменост и култура и славянската писменост се проведе областният кръг на националното състезание „Защита при бедствия пожари и извънредни ситуации“,  организирано от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в партньорство с Министерство на образованието и науката и Национален дворец на децата.

      След оспорвана борба отборът на ОУ „Евлоги Георгиев“ в състав Инес Иванова, Александър Савов, Даяна Христова и Марина Чорапинова, спечели първо място с 250,5 т.

      Благодарим на тези ученици, за спортсменския им дух, отговорността, за техния пореден успех! Пожелаваме им с много настроение, почетно място и слънчев загар да се върнат от Бургас, където в периода 12.06. – 14.06.2017 г. ще се проведе националният кръг на състезанието!

Поредно признание за директора на

ОУ „Евлоги Георгиев”, гр. Дупница

В Деня на българската просвета и култура и славянската писменост госпожа Румяна Гиргинова, директор на ОУ „Евлоги Георгиев”, гр. Дупница, бе удостоена с почетното звание „Учител на година 2017” в категория основно образование. От името на кмета на община Дупница инж. Методи Чимев, наградата връчи заместник-кметът по “Хуманитарни дейности” – господин Крум Милев.

От името на учители и ученици, които бурно аплодираха своя учител и директор, петокласничка поднесе букет цветя като жест на благодарност за всеотдайните грижи за просперитета на училището.

За оказаната чест госпожа Румяна Гиргинова благодари на колектива на ОУ „Евлоги Георгиев”, на общинското ръководство, на Комисията по образование към Общинския съвет, на Училищното настоятелство, за подкрепата за развитие на училището. Тя изтъкна, че когато такава награда получава директор на училището, това е признание за екипа от учители, ученици, служители в училището, родители.

Госпожа Гиргинова честити празника на всички и пожела на многая лета!

Почетно отличие Неофит Рилски за директора на

ОУ „Евлоги Георгиев”, гр. Дупница

В навечерието на един от най-светлите български празници – Деня на славянската писменост и култура, госпожа Радостина Новакова – началник на РУО Кюстендил, връчи Почетно отличие „Неофит Рилски” на директора на училището госпожа Румяна Гиргинова. Пред целия педагогически колектив госпожа Новакова каза, че за втори път госпожа Гиргинова, която е един от водещите директори в областта, става носител на това отличие, с което Министърът на образованието и науката я удостоява „за дългогодишна, цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищно образование”.

             Госпожа Новакова с удоволствие отбеляза, че тази награда е споделена, защото педагогическият екип на ОУ „Евлоги Георгиев”, гр. Дупница, работи усилено и постига високи успехи. Тя пожела на госпожа Гиргинова и на всички учители да продължат да работят със същия ентусиазъм, със самочувствие, което заслужават.

             От своя страна госпожа Гиргинова благодари на Началника на РУО – госпожа Новакова, за оказаното й доверие и честта да бъде удостоена с това високо отличие. Тя благодари и на педагогическите специалисти от училището, които са един екип от чудесни професионалисти, и заедно с които постигат тези резултати. Пожела им да получат и те такова признание за огромния и благороден труд. От името на целия колектив, по случай Деня на славянската писменост и култура, госпожа Гиргинова подари картина на госпожа Новакова,  като пожела на нея и експертите от РУО творческо вдъхновение.

За проявеното новаторство, креативност и професионализъм, за големия й принос за цялостното развитие на училището, Председателят на училищното настоятелство господин Иво Гърнев, поздрави и благодари на госпожа Румяна Гиргинова от името на учителите и родителите. Той благодари и на госпожа Новакова за оказаното съдействие в един важен момент за училището – изграждането на дългоочакваната пристройка към училището.

Този ден, в който един учител, директор, извел редица ученици към висините на познанието, получи своето признание, стана още по-тържествен, когато учениците от V а клас изненадаха своите учители с цвете в ръка за тяхната всеотдайност! Благодарим Ви!

             Благословени са тези, докоснали се до върховете на знанието! На всички, посветени на образованието и просветителството, на всички българи – Честит празник!

 „Върви, народе възродени, към светла бъднина върви…!”

УЧЕНИЦИ ОТ ОУ „ЕВЛОГИ ГЕОРГИЕВ”, ГРАД ДУПНИЦА, УЧАСТВАХА В МОЛЕБЕН В ДЕНЯ НА СВЕТИТЕ БРАТЯ КИРИЛ И МЕТОДИЙ

 

   На 11.05.2017 г. за пореден път учениците от Основно училище „Евлоги Георгиев“, гр. Дупница, изучаващи СИП религия, и отличените в различни олимпиади и състезания, взеха участие в честванията по случай 11 май – Ден на светите равнооапостоли Кирил и Методий в Рилския манастир, инициирани от Министерство на образованието и науката, и РУО Кюстендил.

   Учениците присъстваха на молебена, отслужен от игумена на манастира епископ Евлогий, след което посетиха историческия музей към манастира и изслушаха беседа от госпожа Мантаркова, която е и техен учител по религия.

   Незабравима ще остане и срещата на нашите ученици с Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, както и с госпожа Радостина Новакова – Началник РУО Кюстендил. Госпожа Новакова зарадва учениците на ОУ „Евлоги Георгиев“ с подаръци – спортни принадлежности – подарени от МОН.

Отново първо място за учениците от ОУ „Евлоги Георгиев“, гр. Дупница, на общинския кръг на националното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации

      На 05.05.2017 г. се проведе общинският кръг на националното състезание „Защита при бедствия пожари и извънредни ситуации“, което бе организирано от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в партньорство с Министерство на образованието и науката и Национален дворец на децата.

      Отборът на ОУ „Евлоги Георгиев“ благодарение на проявената организираност и отговорно отношение успяха да покажат наученото за поведението при различни ситуации – пожар, земетресение, как да окажат първа помощ на пострадал или давещ се човек.

      Благодарим на тези ученици за техния пореден успех не само в училищния живот, но и в извънкласните им занимания! Пожелаваме им здраве и достойно представяне на предстоящия областен кръг на състезанието!

 

ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА УЧЕНИК ОТ ОУ „ЕВЛОГИ ГЕОРГИЕВ” –  ГРАД  ДУПНИЦА В ХІІІ-ТА НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА  ПО ГЕОГРАФИЯ И ИКОНОМИКА

        За пореден път ученик от Основно училище „Евлоги Георгиев”, град Дупница, ни зарадва със своето постижение. Велико Николаев Фотев от VII в клас достигна до финалния кръг и зае пето място на ХІІІ – та  Национална олимпиадата по география и икономика, проведена в Пловдив в периода 28.04. – 30.04.2017 г. Той и неговият учител – госпожа Йорданка Асенова се завърнаха с награди, грамоти и много положителни емоции от преживяното.

       Участниците в националния кръг преминаха през три етапа. След предварителния тест те решаваха мултимедиен тест от 20 въпроса. Времето за отговор на всяка задача бе точно една минута. Първите седем класирани при седмокласници, имаха за задача да решават казус. Темата, върху която разсъждаваха, бе: „ Големите градове и техните ( не ) решени проблеми.

       Благодарим Ви за постигнатия резултат! Пожелаваме нови успехи!

 

НОВ УСПЕХ ЗА ОУ ”ЕВЛОГИ ГЕОРГИЕВ”, гр. Дупница

       От 21.04.2017 г. до 23.04.2017 г.  в града на стоте войводи, гр. Сливен, се проведе Х-тата Национална олимпиада по история и цивилизация. Домакин на юбилейната олимпиада бе ППМГ „Добри Чинтулов”, гр. Сливен. Олимпиадата бе открита от г-жа Радостина Николова, държавен експерт по история и цивилизация от Министерство на образованието и науката. За участниците в олимпиадата бе подготвена богата литературна програма. Председател на  компетентната Национална комисия бе проф. д-р Красимира Табакова. В олимпиадата участваха 50 ученици от VІІ клас и 60 ученици от ХІІ клас, класирани сред 3500 участници от общински и областни кръгове на олимпиадата.

       Състезанието се проведе на два етапа – първи етап на 22.04.2017 г. с писмен изпит  чрез решаване на тест с отворени отговори и анализ на исторически документ с обем до 2 страници. Втори етап – на 23.04.2017 г., който се проведе  под формата на събеседване с учениците, получили оценка над Отличен /5,50/. До този етап бяха допуснати 30 ученици от VІІ клас. На І-во място с Отличен /6,00/ бе класиран  АЛЕКСАНДЪР АСЕНОВ САВОВ, ученик от VІІ б клас на ОУ „Евлоги Георгиев”, гр. Дупница, област Кюстендил с учител по история и цивилизация г-жа Румяна Гиргинова.

Първо място за учениците от ОУ „Евлоги Георгиев“, гр. Дупница, на общинското   ученическо състезание

„ЗНАЕМ И ПОМНИМ НАШИТЕ ГЕРОИ”

     На 20.04.2017 г. се проведе общинско ученическо състезание, посветено на 141 години  от избухването на Априлското въстание и 140 години от началото на Руско – турската освободителна война. Състезанието е под патронажа на Кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев, със съдействието на Исторически музей – Дупница, „Народно читалище „Ген. Георги Тодоров 2011” и Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и пълнолетни. Отборът на ОУ „Евлоги Георгиев“  за поредна година зае почетното първо място. Тази година гордост за нас е отборът в състав  Алекс Иванов,  Ема Евтимова, Десислава Костадинова, Йоана Грозданова и Магдалена Костова, ученици от V и VІ клас.

     Победител със своето есе стана Ема Веселинова Евтимова от VІ а клас, а Александър Асенов Савов от VII б клас поздрави участниците в състезанието със стихотворението „Бенковски”.

По стар християнски обичай и в ОУ „Евлоги Георгиев”, гр. Дупница,

се чукнахме с яйца

    На 18.04.2017 г. в ОУ „Евлоги Георгиев” се проведе състезание за най- здраво великденско яйце. Според поверието този, чието яйце остане здраво след чукането, ще е най-здрав през годината.

     След като директорът – госпожа Гиргинова, поздрави всички с „Христос воскресе”, тя даде старт на надпреварата. В състезанието взеха участие ученици от I до  VII клас с красиви и разноцветно боядисани яйца. Надпреварата бе изключително оспорвана, изпълнена с много положителни емоции, забавление и усмивки. В края обаче имаше само двама победители. Сред учениците от първа смяна победи първокласничката Рая Любомирова Василиева, а за втора смяна – второкласничката Пламена Димитрова.

    Според поверието този, чието яйце остане здраво след чукането, ще е най-здрав през годината. Здраве, късмет и много светлина в живота пожелаваме на всички!

Празник на буквите

С много вълнение и празнично настроение бяха изпълнени дните 4, 5 и 6 април 2017 г. На своите тържества учениците от І а, І б и І в клас  споделиха с родители и гости голямата си радост, че вече могат да четат.

Стихотворения, сценки, песни изпълниха учениците в празнично украсената зала, а родителите ги поздравяваха от сърце.

Първокласниците получиха подарък- книжка и обещаха да обичат и пазят книгите, защото те ще са тяхното прозорче, през което ще гледат света.

Нашите участници в регионалния кръг на състезанието по  правопис  на английски език. Регионалният кръг се проведе в Благоевград на 01.04.2017г.

В конкурса “Свобода или смърт юнашка”, организиран от община Дупница, посветен на 139 години от Освобождението на България от турска власт, взеха участие ученици от ОУ „Евлоги Георгиев“.

Александър Асенов Савов от VII б взе първо място за изпълнението си на одата „Опълченците на Шипка“. Инж. Методи Чимев, кмет на община Дупница, го поздрави с думите, че е горд с такива деца.

Ема Веселинова Евтимова от VIа взе трето място в рецитала с изпълнението на стихотворението „На България“ от Иван Вазов.

България – свободна и млада

Трети март!Свещена дата!Дата-знаме,символ в българската история!

Светъл празник за всеки българин!

Огромно вълнение и за родолюбивите малки третокласници от ОУ „Евлоги Георгиев“, които тържествено отбелязаха най-българския празник!С празнично настроение и  с много жар  се поклониха пред величието на  героите ,пролели „скъпа кръв,за да добрува България и днес на свобода!“.

Гордост  от това,че са потомци на велик народ лъхаше от всеки стих и песен,които те изпълниха!Незабравим ще остане този тържествен момент не само за тях,а и за всички ученици,присъствали в залата,които заедно с третокласниците от сърце пееха „Къде си вярна, ти любов народна“, „Тих,бял Дунав“ и „България“.

   По традиция в ОУ „Евлоги Георгиев“ се проведе празничен рецитал под надслов „България – свободна и млада“, посветен на  Националния празник на Република България – 3 март.

„За свободата на земята ни паднаха безброй. Тяхната памет тачим, техните имена и лица помним, тяхното дело славим!“

  С тези думи учениците от VI – те класове започнаха вълнуващия си разказ за знайни и незнайни герои, без чийто подвиг днес нямаше да носим достойно българското име. Припомняйки ни историята на нашата славна родина, учениците изпълниха и патриотични песни, като завладяха душата на публиката. Кулминация на празника бе изпълнението на Александър Савов, ученик от VII клас, който успя да грабне сърцата ни, да ни накара да съпреживеем героизма на опълченците, да сме горди, че сме българи.

   Директорът на училището и учител по история, госпожа Гиргинова, призова всички да благодарим за саможертвата на борците за свобода.

„България – древна и млада, и вечна. Ние – свободните, ние – модерните, я носим в душите си!“

 

Победители в  училищният кръг от Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee са Ема Веселинова Евтимова и Биляна Георгиева Илиева. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания.

22 февруари 2017 година Ден на розовата фланелка.

Всяко последна сряда на месец февруари е Ден на розовата фланелка. На този ден децата в много училища по света и у нас решават да се обличат в розово, за да кажат „Не на насилието в училище“.

За трета поредна година учениците от ОУ „Евлоги Георгиев” град Дупница се включиха в инициативата с различни мероприятия.

Учениците от Ученическия съвет подариха на всички ученици символични розови тениски. Бяха изработени постери посветени на превенцията на тормоза в училище.

В часа на класа на VІІ а клас бе проведен открит урок на тема „ Превенция на тормоза и кибертормоза в училище” с ръководители госпожа Лидия Стоилова и госпожа Маргарита Димитрова.

Основната идея на кампанията бе малко повече да помислим дали нагрубяваме, дали обиждаме някого и  дали му причиняваме болка.

Левски, име – знаме! Име – титла!

Учениците от VIб и II клас при ОУ „Евлоги Георгиев“ отбелязаха 144-та годишнина от обесването на Васил Левски, Апостола на свободата.  

Със стихове и песни, посветени на идеолога на българската национална революция, учениците показаха, че Дякона е жив в сърцата ни.  

С думите: „Ще пазим скъпото име. Ще го носим с чест в сърцата си. Неговият огън ще гори в душите ни. И днес той ни е нужен, върви заедно с нас в настоящето и в бъдещето!“, учениците сведоха глави пред лика на Апостола, пред подвига и саможертвата на един от най-преданите и честни синове на България.

Г-жа Гиргинова се обърна към учениците и им припомни, че Левски е един от героите, без които ние нямаше днес да сме  българи. Че трябва да благодарим за всичко, което е направил за нас и да пазим завета му велик навеки!   

Коледа е!

Нека Коледата ни направи все по-добри!

         В търсене на коледния дух ,учениците от III клас на ОУ „Евлоги Георгиев“гр.Дупница с ръководители г-жа Сотирова,г-жа Крумова и г-н Попов, решиха да поздравят децата от Детска градина „Зора“. Изработиха сами с много любов коледни картички,подготвиха балони и лакомства,с които да зарадват малките сладури.

        И ето ……дойде дългоочаквания ден.Усмивки грееха на лицата им,защото искаха с нещо малко,но от сърце да поздравят бъдещите ученици.Трептяха детските сърца от вълнение и радост.

         Учениците сърдечно поздравиха децата от градината.Пяха им коледни песни,играха и българско хоро.Накрая им подариха коледни картички,весели балони,много усмивки и разбира се… лакомства.Децата гледаха с блеснали очи своите по-големи приятели.Искри имаше и в усмивките на учениците,защото бяха щастливи,че успяха да дарят малко коледна радост на малчуганите от детската градина.

        С поздравления  към всички деца се обърна и г-жа Гиргинова -директор на ОУ „Евлоги Георгиев“. Тя ги посъветва в тях никога  да не угасва  Коледния дух,пожела им много здраве и щастливо детство.Сърдечни благодарности към учениците изрази и г-жа Кирова-директор на Детска градина „Зора“,която отбеляза ,че е щастлива да види много от своите възпитаници сред учениците от училището.

       За всички деца този ден ще остане незабравим,защото заедно преживяха вълнуващи мигове в търсене на Коледния дух.

20161214_09232320161214_09232820161214_09402820161214_09423520161214_09511520161214_09521520161214_09524720161214_09541120161214_09552320161214_095528dscf3268dscf3269dscf3270dscf3272dscf3273dscf3276dscf3283dscf3284dscf3288dscf3289dscf3343dscf3344dscf3345dscf3354dscf3356dscf3357dscf3358dscf3361dscf3367

Грейнаха елхички и гирлянди в ОУ „Евлоги Георгиев” – град Дупница

     На Никулден се украсяват домовете ни за Коледа. Тази традиция спазихме и тази година в ОУ „Евлоги Георгиев”, но на следващата вечер. Последният за деня звънец всъщност покани ученици, родители, баби и дядовци, учители отново заедно да украсим училището. Въпреки студа и тъмнината отвън, вътре беше топло, забавно и красиво. Заблещукаха и нашите светлини, грейнаха елхичките в стаите и коридорите, но най-вече огряха в усмивки лицата на присъстващите.

     Радваме се, че родителите на нашите ученици за пореден път доказаха, че заедно сътворяваме красота и пръскаме доброта! Благодарим на всички и нека тези усмивки подарим на близките си, на хората около нас, за да има светлина в душите ни! Весели празници и Бог да е с нас в щастливите ни бъднини!

%d0%b7%d0%b0-%d1%81%d0%b0%d0%b9%d1%82%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%b0

Ученици от втори до седми клас, работили с госпожа Кристина Христова, за поредна година  вложиха цялото си старание и ентусиазъм, за да внесат Коледно настроение сред всички нас. С това те пожелаха здраве и късмет на учениците и всички, работещи в ОУ „Евлоги Георгиев“, както и на техните семейства!

 

 

 

В ОУ „Евлоги Георгиев”, гр. Дупница, отбелязаха

 1 декември – Световния ден за борба със СПИН

    Датата 1 декември е определена през 1988 година за Световен ден за борба със СПИН по инициатива на Световната здравна организация с цел да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране за хората, живеещи със заболяване.

   Учениците от ОУ „Евлоги Георгиев” също отбелязаха този ден с различни инициативи. Педагогическият съветник проведе дискусия с учениците от IV, VI  и VII клас. Те обсъдиха поставени казуси, свързани с начините на заразяване и реагиране в ситуация на контакт с ХИВ серопозитивен техен връстник. Представена бе и презентация по темата. Учениците от V клас изработиха постер във връзка с превенцията на ХИВ/СПИН.  

   Нека си пожелаем всеки ден да бдим за нашето здраве и това на всички хора по света, за да бъдем щастливи!

%d0%b7%d0%b0-%d1%81%d0%b0%d0%b9%d1%82%d0%b0-01

dscf3194 dscf3196 dscf3203 dscf3205 dscf3207 dscf3208 dscf3209

Седмица, посветена на  християнското семейство

в ОУ ”Евлоги Георгиев” град Дупница

    Седмицата от 21.11.2016 г. до 25.11.2016 г. бе посветена на християнското семейство. В деня на големия християнски празник Въведение Богородично – 21 ноември, ученици и учители от ОУ ”Евлоги Георгиев”, гр. Дупница, отбелязаха Деня на християнското семейство. На сцената пяха и рецитираха учениците от трети и четвърти  клас. Стиховете им бяха изпълнени с любов и благодарност към най-близките хора. Емоционалните песни развълнуваха присъстващите в залата и те пяха заедно с малките актьори. Молитва за здраве и благоденствие на нашите семейства и всички ученици и учители отправихме заедно и благодарихме за любовта, която получаваме от близките си. Директорът на училището госпожа Румяна Гиргинова, поздрави всички присъстващи и техните семейства с празника, а на учениците пожела, когато се връщат в спомените си към Основно училище „Евлоги Георгиев”, заедно със семействата си да носят в сърцата си спомена за своите учители, защото те като майки се грижат за тях.
    С различни дейности цяла седмица в училището се разкриваше важността за всеки човек да бъде с най-близките си хора, защото е по-важно не просто да имаме дом, а семейство!

%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d0%bd%d0%b0-%d1%85%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%b8%d1%82%d0%b8%d1%8f%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be%d1%82%d0%be-%d1%81%d0%b5%d0%bc%d0%b5%d0%b9%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be

Традиционна „Седмица на отворените врати”
в Основно училище „Евлоги Георгиев” – град Дупница

В традиция за Основно училище „Евлоги Георгиев”, град Дупница, се превърна инициативата една от седмиците през месец ноември да бъде обявявана за „Седмица на отворените врати”. От 14 до 18 ноември 2016 година за трета поредна година родителите на всички ученици бяха поканени да влязат в класовете на своите деца. Много от тях посетиха учебните часове по различни предмети. С интерес и любопитство родителите седнаха на чиновете в класните стаи и наблюдаваха учебния процес в училището. Те видяха интересни уроци, под ръководството на отлични професионалисти, имаха възможност да се включат с децата си в работната обстановка на учебните часове.

В ОУ ”Евлоги Георгиев” партньорството с родителите е постоянен процес. В отговор на чудесната идея за „отворените врати”, родители поканиха учениците да им гостуват на техните работните места, за да се запознаят отблизо с различни професии.

%d1%81%d0%b5%d0%b4%d0%bc%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b2%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b8

Учителите и учениците от ОУ „Евлоги Георгиев”

отпразнуваха патронния си празник на 8 ноември

На  8-ми  ноември, когато е големият християнски празник на св. Архангел Михаил,  учителите и учениците от ОУ „Евлоги Георгиев” отпразнуваха патронния си празник със спортно състезание под надслов „Заедно спортуваме, заедно празнуваме” и с откриването на новата част от сградата на училището – пристройка, включваща зала за хранене и мултифункионална зала за извънкласни дейности.

Тържественият повод бе уважен от много гости, сред които бяха господин Димитър Делчев и доктор Иван Ибришимов – народни представители, инженер Методи Чимев – кмет на община Дупница, госпожа Олга Китанова – заместник-кмет, господин Костадин Костадинов –председател на икономическата комисия, госпожа Виолета Инкьова – председател на комисията по образованието, госпожа Радостина Новакова – началник на РУО Кюстендил, госпожа Ивана Радомирова – председател на съюза на пивоварите, общинските съветници господин Славчо Павлов и господин Илиев, директори на училища и детски градини в града, родители и бивши ученици в училището.

            Денят премина вълнуващо и емоционално.  В спортната зала на град Дупница учителите и децата бяха подготвили  спортен празник. Родители на учениците активно се включиха в организацията и провеждането му. В състезанието участваха три отбора: „Ракета”, „Комета” и  „Стрела”, съставени от ученици и техните родители. Журито, председателствано от госпожа Зорница Шуманова – председател на обществения съвет към училището, също бе съставено от родители.

             С много желание и устрем отборите премериха сили в различни забавни спортни игри.  

Всички участници бяха наградени с грамоти от училището, а специалният ни гост госпожа Ивана  Радомирова, председател на съюза на пивоварите в България, поднесе на спортистите много подаръци.

Залата бе огласена от звучните песни на талантливите певци на училището, ръководени от госпожа Крумова и господин Попов, и танците на мажоретния състав с ръководител госпожа Илиева.

Бяха наградени и победителите в предварително обявения литературен конкурс и конкурс за рисунка „Детски мечти”. И наистина беше сбъдната една дългогодишна мечта – беше открита изградената двуетажна пристройка към училището със зала за хранене и мултифункионална зала за извънкласни дейности. То започна с тържествен водосвет за здраве, отслужен от отец Илия. Кметът инж. Чимев, директорът на ОУ „Евлоги Георгиев”, гр. Дупница, госпожа Румяна Гиргинова,  и председателят на училищното настоятелство господин Иво Гърнев прерязаха лентата на новата пристройка. С огромно вълнение госпожа Румяна Гиргинова се обърна към присъстващите с думите, че „човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Нашата мечта беше да си имаме помещение за хранене и мултифункционална зала. Благодаря на всички за усилията и подкрепата”!

„Сбъдната мечта” нарече постигнатото и председателят на училищното настоятелство господин Иво Гърнев, като обеща, че ще продължим да мечтаем заедно.

За откриването бе получен и поздравителен адрес от госпожа Меглена Кунева министър на образованието и науката.

Празникът завърши в двора на училището, където се изви кръшно българско хоро и традиционно бе раздаден курбан за здраве на учениците, учителите и техните семейства. Тази прекрасна традиция ни събра отново заедно за петнадесета поредна година с пожелания за успехи и благоденствие на всички!


dscf2990

dscf2987 dscf2988 dscf2991 dscf2999 dscf3001 dscf3002 dscf3003 dscf3004 dscf3005 dscf3008 dscf3009 dscf3010 dscf3011 dscf3012 dscf3013 dscf3014 dscf3015 dscf3016 dscf3017 dscf3019 dscf3020 dscf3021 dscf3022 dscf3023 dscf3024 dscf3025 dscf3026 dscf3027 dscf3028 dscf3029 dscf3030 dscf3031 dscf3032 dscf3033 dscf3034 dscf3035 dscf3036 dscf3037 dscf3038 dscf3040 dscf3042 dscf3043 dscf3044 dscf3045 dscf3048 dscf3049 dscf3050 dscf3051 dscf3052 dscf3053 dscf3054 dscf3055 dscf3056 dscf3058 dscf3059 dscf3060 dscf3061 dscf3062 dscf3063 dscf3064 dscf3065 dscf3066 dscf3067 dscf3068 dscf3069 dscf3070 dscf3071 dscf3072 dscf3073 dscf3074 dscf3075 dscf3076 dscf3077 dscf3080 dscf3081 dscf3082 dscf3083 dscf3084 dscf3085 dscf3086 dscf3087 dscf3088 dscf3090 dscf3091 dscf3092 dscf3093 dscf3094 dscf3095 dscf3096 dscf3097 dscf3098 dscf3099 dscf3100 dscf3101 dscf3102 dscf3103 dscf3104 dscf3105 dscf3106 dscf3107 dscf3108 dscf3109 dscf3111 dscf3112

Учениците от ІІІ клас при  ОУ „Евлоги Георгиев” стартираха участието си в Детско полицейско управление

На 06.10.2016 г. учениците от ІІІ клас при ОУ „Евлоги Георгиев” започнаха заниманията си по Проекта Детско полицейско управление. Господин Николай Иванов – инспектор от детска педагогическа стая обясни на децата дейностите с които ще се занимават през следващите две години.

На второто занимание проведено на 13.10.2016 г. участниците имаха занятие съвместно с пътен полицай. Те научиха каква е разликата между полицай и пътен полицай. Особен интерес предизвика екипировката на пътния полицай, до която всеки от учениците се докосна.

dscf2943dscf2947

dscf2945 dscf2946 dscf2948 dscf2949 dscf2950 dscf2951 dscf2954 dscf2955

НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО

Учениците от ОУ „Евлоги Георгиев” се включиха

в Национална седмица на четенето

В седмицата от 10 до 14 октомври учениците от ОУ „Евлоги Георгиев” се включиха в Национална седмица на четенето. Чрез различни инициативи през всеки един от дните децата показаха своя интерес към книгите и че обичат да четат и разказват забавни истории от любими автори.

Седмицата започна с официално откриване в понеделник.

 Много забавен бе вторият ден – маратон на четенето, който премина под надслов „Мога и обичам да чета”. Учениците от начален етап четоха приказки и разкази.  В първи „а” клас четоха учениците от пети „а”. Петокласниците и шестокласниците четоха басни от Езоп, а учениците от седми клас рецитираха стихотворението „На прощаване” от Христо Ботев.

 Децата бяха поканили  родители и публични личности, които прочетоха откъси от любимите си произведения.

В инициативата  „Нашата библиотека” учениците по класове си размениха книжки.

В сряда третокласниците  нарисуваха илюстрации по любими детски приказки и оформиха кътове с тях  на тема „Здравей, любима приказко !”.

На 13.10.2016 година четвъртокласниците проведоха инициатива „Моят любим писател” за представяне на любопитни факти от живота на  писатели.

В петък Националната седмица на четенето бе закрита с връчване на грамоти „Най-добър четец” във всеки клас.

dscf2859dscf2860dscf2863dscf2867dscf2873dscf2874dscf2875dscf2876dscf2877dscf2880dscf2884dscf2887dscf2888dscf2890dscf2895dscf2896dscf2898dscf2902dscf2906dscf2908dscf2912dscf2914dscf2916dscf2918dscf2922dscf2925dscf2929dscf2930dscf2940dscf2942dscf2960dscf2961dscf2962dscf2963dscf2965dscf2967 dscf2968dscf2969dscf2977

Седмица на четенето с участие на родители на учениците от 4б клас

imag0158imag0160 imag0161 imag0162 imag0163 imag0164 imag0165 imag0166

Презентиране на подготвен от учениците материал за любимият им  автор

imag0169 imag0171 imag0172 imag0174 imag0175 imag0178 imag0182 imag0184 imag0185 imag0187

Във връзка с провеждането на Национална седмица на четенето в  III „Б“клас се проведоха различни дейности и инициативи 

На 30.09.2016 г. учениците, учителите и служителите от ОУ «Евлоги Георгиев», гр. Дупница, се включиха за пореден път в Европейския ден на спорта в училище –Europen School Sport Day /ЕДСУ/. В част от проведените спортни състезания имаше победители, но имаше и много смях, усмивки, игри, танци и награди.  Най-важното е, че сме убедени, че спортът е здраве и всички подкрепихме идеята, че „Движението създава приятелства”.

%d0%b7%d0%b0-%d1%81%d0%b0%d0%b9%d1%82%d0%b0-%d0%b5%d0%b2%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%b5%d0%b9%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%82%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bb

На старта на новата учебна година учениците от ОУ „Евлоги Георгиев“, гр. Дупница, участваха в XIV Национално ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“

     На 19.09. и 20.09.2016 г. в гр. Бургас се проведе XIV Национално ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“, организирано от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в партньорство с Министерство на образованието и науката и Национален дворец на децата.

     Отборът на ОУ „Евлоги Георгиев“, гр. Дупница, представи област Кюстендил и участва в надпреварата с още 27 отбора от останалите области. Те успешно демонстрираха наученото под ръководството на старши експерт от РД ПБЗН гр. Кюстендил, Антон Станоев. С нови приятелства и положителни емоции учениците продължават учебната година с мисълта и амбициите за нови постижения.

     Благодарим на тези ученици за тяхната последователност и отговорност, показани на състезанието!

%d1%80%d0%b5%d0%bf%d1%83%d0%b1%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be-%d1%81%d1%8a%d1%81%d1%82%d0%b5%d0%b7%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5